wtorek, 30 czerwca 2015

Budyń truskawkowy z kaszy jaglanej / Strawberry, millet pudding

Witam :) Wspaniale rozpoczął się dzisiejszy dzień, to chyba dzięki owsiance według przepisu DeliciouslyElla. Była przepyszna, jednak zrobiłam ją trochę po swojemu. Dodałam tylko pół łyżki miodu i zalałam mlekiem krowim :) Dałam też żurawinę zamiast rodzynek i kilka orzechów nerkowca, mm była słodziutka. Polecam!
Dzisiaj jeden z moich ulubionych przepisów, budyń jaglany. Mniam :) Dajcie znać w komentarzach co o nim myślicie!
Składniki:
1 torebka kaszy jaglanej (100gr)
1 szklanka mleka
1 banan
Garść mrożonych lub świeżych truskawek
Pół garści borówek amerykańskich
Opcjonalnie:
Kilka suszonych jagód goji
¼ szklanki amarantusa ekspandowanego

Kaszę wysypać z torebki do gotującego się mleka. Gotować do wchłonięcia przez kaszę całego płynu, ok. 15min. Wrzucić pozostałe składniki do blendera, gdy kasza dojdzie wsypać połowę do blendera. Resztę kaszy można schować do lodówki i wykorzystać na drugi dzień. Wszystko razem dobrze zmiksować. Gotowe! Smacznego!


English Version
Ingredients:
1 bag of millet (100gr)
1 cup milk
1 banana
Handful of frozen or fresh strawberries
Small handful of blueberries
Optional:
Couple of dried goji berries
¼ cup of puffed amaranth
Put millet into boiling milk. Cook about 15 minutes. When it’s cooked add half of portion into blender, add other ingredients and mix well. Enjoy your meal!


Ściskam, Ewa.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz