Witajcie kochani :) Wow, ponad 150 wyświetleń bloga, nie spodziewałam się, że ktokolwiek tu wejdzie. Czekam teraz na stałych czytelników ;) Dzisiejszy dzień spędzę prawdopodobnie w domu, mam bojowe zadanie do wykonania - dopisanie ostatnich stron pracy magisterskiej. Zabieram się więc jak najszybciej do pracy, a Was zostawiam z cudowną surówką z kalarepy. Prosta i przepyszna. Dajcie znać jak Wam smakowała. Może macie inne pomysły na kalarepę? Piszcie w komentarzach, śmiało! :)
Składniki:
1 kalarepa
1 łyżka oleju lnianego (lub oliwy z oliwek)
½ łyżeczki octu jabłkowego
Sól i pieprz
Myjemy i obieramy kalarepę. Ścieramy na dużych oczka tarki.
Doprawiamy olejem, octem i przyprawami. Smacznego!
English version
Ingredients:
1 kohlrabi
1 tbsp flaxseed oil (or olive oil)
½ tsp apple cider vinegar
Salt and pepper
Wash and peel kohlrabi. Grate on a grater. Add oil, vinegar
and season. Enjoy your meal!
Ściskam, Ewa.
P.S. Dajcie lajka na facebooku i innych portalach, aby być na bieżąco z nowymi przepisami, linki poniżej:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz