Składniki:
4 łyżki płatków owsianych
½ szklanki mleka
½ szklanki musu bananowo-truskawkowego (zblendowane truskawki z bananem)
garść malin
garść suszonej żurawiny
garść ziaren słonecznika
1 łyżka jogurtu greckiego
do posypania: kakao i amarantus ekspandowany
Płatki zalewany na noc mlekiem i musem owocowym. Chowamy do lodówki. Rano posypujemy owocami i resztą składników. Smacznego!
English version
Ingredients:
4 tbsp oat flakes
½ cup milk
½ cup banana-strawberries mousse (mix banana and strawberries in blender)
handful raspberries
hanful dried cranberries
hanful sunflower seeds
1 tbsp greek style yoghurt
on top: cocoa and puffed amaranth
Pour milk and friut mouse on oat. Put in the fridge for all night. Remove oatmeal from the fridge in the morning. Sprinkle with friuts and rest ingredients. Breakfast ready!
Ściskam, Ewa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz