piątek, 10 lipca 2015

Całonocna owsianka owocowa / Overnight oatmeal with friuts

Cześć! Znacie te uczucie, kiedy wieczorem już nie macie na nic siły, a musicie przygotować się do pracy, wyprasować ciuchy, przygotować jedzenie, ale chęć snu jest tak silna, że stwierdzacie "zrobię to rano"? Jeśli będziecie przeżywać jeden z tych wieczorów, to mam propozycję na to jak zaoszczędzić trochę czasu rano. Wystarczy wieczorem zalać 4 łyżki płatków owsianych szklanką mleka i łyżeczką miodu (zakładam, że tyle siły uda Wam się jeszcze wykrzesać). Rano tylko wyjmujecie miseczkę z lodówki i śniadanie gotowe. A dzisiaj przepis na właśnie taką całonocną owsiankę w wersji nieco bogatszej.

Składniki:
4 łyżki płatków owsianych
½ szklanki mleka
½ szklanki musu bananowo-truskawkowego (zblendowane truskawki z bananem)
garść malin 
garść suszonej żurawiny
garść ziaren słonecznika
1 łyżka jogurtu greckiego
do posypania: kakao i amarantus ekspandowany

Płatki zalewany na noc mlekiem i musem owocowym. Chowamy do lodówki. Rano posypujemy owocami i resztą składników. Smacznego!

English version
Ingredients:
4 tbsp oat flakes
½ cup milk
½ cup banana-strawberries mousse (mix banana and strawberries in blender)
handful raspberries
hanful dried cranberries
hanful sunflower seeds
1 tbsp greek style yoghurt
on top: cocoa and puffed amaranth

Pour milk and friut mouse on oat. Put in the fridge for all night. Remove oatmeal from the fridge in the morning. Sprinkle with friuts and rest ingredients. Breakfast ready! 

 Ściskam, Ewa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz