środa, 15 lipca 2015

Brzoskwiniowy budyń jaglany / Peach millet pudding

Witajcie! Dzisiaj przepis na przepyszny budyń jaglany o smaku brzoskwiń. Smacznego!
Składniki:
1 torebka kaszy jaglanej (100gr)
1 ½  szklanki mleka
1 brzoskwinia
1 łyżeczka miodu
Kaszę wysypać z torebki do gotującego się mleka. Gotować do wchłonięcia przez kaszę całego płynu, ok. 15min. Wrzucić połowę kaszy i resztę składników do blendera. Resztę kaszy można schować do lodówki i wykorzystać na drugi dzień. Wszystko razem dobrze zmiksować. Gotowe!


English Version
Ingredients:
1 bag of millet (100gr)
1 ½ cup milk
1 peach
1 tsp honey
Put millet into boiling milk. Cook about 15 minutes. When it’s cooked add half of portion into blender, add other ingredients and mix well. Enjoy your meal!




Ściskam, Ewa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz