Witajcie! Dzisiaj przepis na przepyszny budyń jaglany o
smaku brzoskwiń. Smacznego!
Składniki:
1 torebka kaszy jaglanej (100gr)
1 ½ szklanki mleka
1 brzoskwinia
1 łyżka masła migdałowego
1 łyżeczka miodu
Kaszę wysypać z torebki do gotującego
się mleka. Gotować do wchłonięcia przez kaszę całego płynu, ok. 15min. Wrzucić
połowę kaszy i resztę składników do blendera. Resztę kaszy można schować do
lodówki i wykorzystać na drugi dzień. Wszystko razem dobrze zmiksować. Gotowe!
English Version
Ingredients:
1 bag of millet (100gr)
1 ½ cup milk
1 peach
1 tbsp almond butter
1 tsp honey
Put millet into boiling milk.
Cook about 15 minutes. When it’s cooked add half of portion into blender, add
other ingredients and mix well. Enjoy your meal!
Ściskam, Ewa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz