środa, 8 lipca 2015

Kakaowo-kawowe płatki jaglane z musem z bananów i truskawek / Cocoa-coffee millet flakes with banana-strawberry mousse

Witajcie :) Wow, wczoraj byłam tak zabiegana, że przez cały dzień nie znalazłam chwili by dodać jakiś przepis. Ale za to przygotowałam kilka fajnych przepisów. Dzisiaj jeden z nich. Biorący udział w konkursie firmy Kupiec. Płatki jaglane, kakaowo-kawowe z pysznym musem owocowym. Mam nadzieję, że spróbujecie :)

Gotuj w zdrowym stylu

Składniki:
½ szklanki płatków jaglanych Kupiec
½ szklanki mleka
1 łyżka kakao
1 łyżeczka ulubionej kawy rozpuszczalnej
mus bananowo-truskawkowy (1 szklanka truskawek i 1 banan)
1 łyżeczka jogurtu bałkańskiego
1 czereśnia 

Ugotujcie wieczorem płatki jaglane Kupiec na mleku z kakao i kawą, ok. 3min. Zmiksujcie banany z truskawkami. Wstawcie wszystko do lodówki na noc. Rano wlejcie mus owocowy do jaglanki. Połóżcie na górze łyżeczkę jogurtu i czereśnię. Smacznego!



English version
Ingredients:
½ cup millet flakes Kupiec
½ cup milk
1 tbsp cocoa
1 tsp your favorite instant coffee
banana-strawberry mousse
1 tsp balkan yoghurt
1 black cherry

Cook millet flakes Kupiec on milk with cocoa and coffee, about 3 minutes, in the evening. Mix banana with 1 cup of strawberries in blender. Put everything into the fridge. Next morning pour friut mousse on millet porridge. Top with yoghurt and cherry. Bon Appetit!






Ściskam, Ewa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz