Hej :) Widzę, że mój budyń truskawkowy cieszył się dużym zainteresowaniem. Dzisiaj kolejna wersja, chyba jeszcze pyszniejsza, budyniu jaglanego - jaglany budyń czekoladowy. Dodałam do niego domowe masło z orzechów włoskich. W weekend podam przepis na jego zrobienie, jeśli chcecie być na bieżąco z nowymi propozycjami to zapraszam do lajkowania fanpage'a na facebooku i innych portalach:
Składniki:
Składniki:
1 torebka kaszy jaglanej (100gr)
1 1/2 szklanki mleka
5 suszonych daktyli
1 łyżka kakao
½ łyżki masła orzechowego (ja użyłam masła z orzechów włoskich)
Cynamon do posypania
Kaszę wysypać z torebki do
gotującego się mleka. Gotować do wchłonięcia przez kaszę całego płynu, ok.
15min. Połowę kaszy oraz resztę składników wrzucić do blendera. Pozostałą kaszę można schować do lodówki i wykorzystać na drugi dzień np. robiąc budyń truskawkowy. Wszystko razem dobrze
zmiksować, jeśli budyń jest zbyt gęsty – dolać trochę mleka. Wyłożyć budyń,
posypać odrobiną cynamonu. Gotowe! Smacznego!
English Version
Ingredients:
1 bag of millet (100gr)
1 ½ cup milk
5 dried dates
1 tbsp cocoa
½ tbsp nuts butter (I use walnuts butter)
Cinnamon
Put millet into boiling milk.
Cook for about 15 minutes. When it’s ready add half of portion into blender, add
other ingredients and mix well. If pudding is too thick, add more milk.
Sprinkle with cinnamon. Another half of millet you can use to do strawberry pudding. Enjoy your meal!
Ściskam, Ewa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz