piątek, 17 lipca 2015

Owsianka z jagodami / Porridge with bilberries

Witam! Dzisiaj kolejna owsianka, tym razem z ulubionymi czarnymi jagodami. Pycha!

Składniki:
1 szklanka mleka
4 łyżki płatków owsianych
Garść jagód
Garść ziaren dyni
2-3 suszony daktyle
1 banan
Na wierzch: 1 łyżeczka dżemu, amarantus ekspandowany i 1 łyżeczka oleju lnianego

Gotujemy mleko z daktylami, dodajemy płatki i gotujemy ok. 6 minut. Całość wlewamy do miseczki i wsypujemy resztę składników, banana kroimy. Na wierzch można położyć łyżeczkę ulubionego dżemu, ja dałam jagodowy. Smacznego!


English Version
Ingredients:
1 cup of milk
4 tbsp of oat flakes
Handful of bilberries
Handful of pumpkin seeds
2-3 dried dates
1 banana
On top: 1 tsp off jelly, puffed amaranth and 1 tsp flaxseed oil.

Cook dates with milk, add oats and cook for about 4 minutes. Pour porridge into bowl and add other ingredients, cut banana into smaller pieces. Top porridge with jelly, amaranth and flaxseed oil. Enjoy your meal!


Ściskam, Ewa!

2 komentarze:

  1. Dzień zaczęty od owsianki to zawsze dobrze zaczęty dzień :)

    OdpowiedzUsuń