Składniki:
1 szklanka mleka
4 łyżki płatków owsianych
Garść jagód
Garść ziaren dyni
2-3 suszony daktyle
1 banan
Na wierzch: 1 łyżeczka dżemu, amarantus ekspandowany i 1 łyżeczka oleju lnianego
Gotujemy mleko z daktylami, dodajemy płatki i gotujemy ok. 6 minut. Całość wlewamy do miseczki i wsypujemy resztę składników, banana kroimy. Na wierzch można położyć łyżeczkę ulubionego dżemu, ja dałam jagodowy. Smacznego!
English Version
Ingredients:1 cup of milk
4 tbsp of oat flakes
Handful of bilberries
Handful of pumpkin seeds
2-3 dried dates
1 banana
On top: 1 tsp off jelly, puffed amaranth and 1 tsp flaxseed oil.
Cook dates with milk, add oats and cook for about 4 minutes. Pour porridge into bowl and add other ingredients, cut banana into smaller pieces. Top porridge with jelly, amaranth and flaxseed oil. Enjoy your meal!
Ściskam, Ewa!
Dzień zaczęty od owsianki to zawsze dobrze zaczęty dzień :)
OdpowiedzUsuńTo prawda! Owsianka jest najlepsza :)
Usuń