poniedziałek, 20 lipca 2015

Masło migdałowe / Almond butter

Składniki:
1 ½ szklanki łuskanych migdałów
1 łyżka oleju kokosowego
Szczypta soli
1 łyżeczka miodu
Opcjonalnie:
Olej lniany
Orzechy zalewamy gorącą woda i moczymy ok. 1h. Po tym czasie obieramy orzechy ze skórki i chwilę prażymy na suchej patelni. Następnie chłodzimy dokładnie orzechy. Gdy już ostygną blendujemy razem z pozostałymi składnikami na gładką masę. Jeśli masa wydaje się zbyt gęsta można dolać odrobinę oleju lnianego.


English version:
Ingredients:
1 ½ cup of almonds
1 tbsp coconut oil
Pinch of salt
½ tsp honey
Optional:
Flaxseed oil
Pour almonds with hot water and soak for a 1h. After this time peel almonds and roast on non-stick pan for a while. When almonds are cold, we put all ingredients into blender and grind for smooth butter. If butter is too thick you can add flaxseed oil.




Ściskam, Ewa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz