niedziela, 26 lipca 2015

Omlet kakaowy / Cocoa omelette

Składniki:
2 jajka
½ szklanki amarantusa ekspandowanego
1 łyżka mleka
1 łyżeczka miodu
1 łyżka kakao
2 łyżeczki oleju kokosowego
Ulubione owoce na wierzch

Jajka mieszamy z amarantusem, mlekiem, miodem i kakao. Na małej patelni dobrze rozgrzewamy olej kokosowy. Smażymy omlet z obu stron. Owoce układamy na wierzchu omleta. Smacznego!




English version
Ingredients:
2 eggs
½ cup puffed amaranth
1 tbsp milk
1 tsp honey
1 tbsp cocaoa
2 tsp coconut oil 
Favorite fruits on top

Mix eggs with amaranth, milk, honey and cocoa. Heat oil on small pan. Fry omelette on both sides. Put fruits on top. Enjoy your meal!




Ściskam, Ewa!

2 komentarze:

  1. Podoba mi się użycie amarantusa :) No i połączenie kakao z nutą kokosową pochodzącą z oleju musiało być cudowne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ewo, odpowiedzi na liebsterowe pytania już znalazły się na blogu. :) Zapraszam do przeczytania i jeszcze raz dziękuję za nominację! ♥

    OdpowiedzUsuń