piątek, 3 lipca 2015

Jajka zapiekane w bułce / Eggs baked in rolls

Witam! Właśnie mija tydzień od założenia bloga :) Jest piątek i w końcu zrobiło się ciepło! Myślę nad stworzeniem nowej serii na blogu, będą to pomysły na szybkie i pyszne śniadania. Zapraszam! Piszcie w komentarzach co myślicie o moich przepisach ;) Dzisiaj jajko zapiekane w bułce, z łososiem i szczypiorkiem, pycha!
Składniki:
2 bułki pełnoziarniste (lub inne jakie macie pod ręką, mogą być lekko czerstwe)
1 duży plaster łososia wędzonego na zimno
2 plasterki pomidora
Trochę szczypiorku
Sól i pieprz
Rozgrzewamy piekarnik do 180C. Odkrawamy górną część bułki i wydłubujemy wnętrze. Na spodzie kładziemy kawałki łososia, następnie pomidora, wbijamy na to ostrożnie jajko. Posypujemy szczypiorkiem, solą i pieprzem. Zapiekamy przez 15-20 minut. Smacznego!


English version
Eggs baked in rolls
Ingredients:
2 wholewheat roll (or different)
1 slice of cold-smoked salmon
2 slices tomato
Little bit of chive
Salt and pepper
Heat oven to 180C. Pick out everything from inside of rolls. Put salomon in the bottom, then tomato and gently crack the egg into it. Sprinkle with chives, salt and pepper. Put everything into oven and bake for 15-20 minutes. Enjoy your meal.




Ściskam, Ewa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz