czwartek, 16 lipca 2015

Puszysty omlet z żurawiną / Fluffy omelette with cranberries

Witam! Dzisiaj kolejne proste i sycące śniadanie :) Puszysty omlet z żurawiną, bananem i twarogiem. Smacznego!
Składniki:
2 jajka
½ szklanki amarantusa ekspandowanego
1 łyżka mleka
garść suszonej żurawiny
1 łyżeczka miodu
1 banan
chudy twaróg
2 łyżeczki oleju kokosowego

Jajka mieszamy z amarantusem, mlekiem, miodem i żurawiną. Na małej patelni dobrze rozgrzewamy olej kokosowy. Smażymy omlet z obu stron. Banana kroimy w plastry, twaróg kruszymy i układamy na wierzchu omleta. Jemy z przyjemnością :)


English version
Ingredients:
2 eggs
½ cup puffed amaranth
1 tbsp milk
handful dried cranberries
1 tsp honey
1 banana
low-fat farmers cheese
2 tsp coconut oil 

Mix eggs with amaranth, milk, honey and cranberries. Heat oil on small pan. Fry omelette on both sides. Cut banana, crumble cheese and put on top. Eat with pleasure :)


Ściskam, Ewa!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz